Omgeving

 • Fietsen 
 • Wandelen
 • Yoga 
 • Zeeuws
 • Rust
 • Bourgondisch

V E S T I N G S T A D  H U L S T 

Op loopafstand

 

Hulst noemt zich graag de meest Vlaamse stad van Nederland. De plaats ligt vlak bij België en trekt veel bezoekers van over de grens. Daarnaast is Hulst een van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. De wallen en grachten zijn gebouwd volgens het Oud-Nederlands stelsel uit de Tachtigjarige Oorlog en zijn nog in tact. Een heerlijke wandeling over de groene wallen en door het stadje.  Vlakbij de grens gelegen wordt Hulst ook wel de meest Vlaamse vestingstad van Nederland genoemd.

 

https://www.anwb.nl/wandelen/routes/hulst

O N T D E K  D E  S A E F T I N G H E
Omgeving Hulst

 

Het Verdronken Land van Saeftinghe, dat is uitgestrekte, ruige natuur op de rand van land en water. Het Verdronken Land, de naam zegt het al, was vroeger bewoond. 

 

Bezoek ook zonder gids het natuurgebied beleven. Zo grenst Saeftinghe aan een meer dan 13 km lange (voor voetgangers vrij toegankelijke) zeedijk. Vanaf de zeedijk kan men het gebied goed overzien en vele vogels observeren. Daarnaast zijn er twee wandelroutes uitgezet, die ook ten tijde van (normale) vloed te belopen zijn: het Plankierpad en de Ruige Laarzen Route.

 

https://www.saeftinghe.eu/nl/

L I N I E D I J K  &  C L I N G S E B O S 
Op loopafstand 

 

Op zoek naar een afwisselende wandeling?
Start op de bomenrijke Liniedijk ( met oude schansen) en een prachtig graspad langs de Zesvoetkreek. Vervolgens kun je de wandeling uitbreiden door het Clingsebos toe te voegen. Op de terugweg kun je bijvoorbeeld de oude spoorlijn Sint Niklaas - Hulst volgen, nu een prachtig bomenrijk wandelpad van een dikke kilometer.

 

https://www.wandelzoekpagina.nl/groene_wissels/?pnummer=494

G R O E V E | N I E U W  N A M E N 

Omgeving Hulst

 

De Meester van der Heijden Groeve in Nieuw Namen is een aardkundig monument. Het dorp Nieuw Namen ligt op een heuvel die zo'n 6 meter boven de omgeving uitsteekt. Tijdens het Plioceen was de heuvel een uitgebreide strandvlakte. Je vindt hier fossielen van maar liefst 3 miljoen jaar oud!

Ook zijn er resten gevonden van menselijke bewoning uit de Steentijd en Bronstijd, enkele duizenden jaren geleden. Opvallend is de rode verkleuring van de zandlagen. Die is ontstaan door verroeste ijzerdeeltjes.

 

https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/zeeuws-vlaanderen/bezienswaardigheden/meester-van-der-heijden-groeve

 

G R O O T  E I L A N D
Omgeving Hulst

Het Groot Eiland heeft altijd nog een wat magische klank. Kreken omsluiten het centrale gebied dat particulier eigendom is. In het zuidoostelijk deel loopt er een wandelpaadje tot aan de zogenaamde 8e Verkorting. Iets meer naar het westen is er op het terrein van Staatsbosbeheer een vogelobservatiehut neergezet. Van daaruit heb je een prachtig zicht over de kreken, weilanden en bossen van het Groot Eiland.

 

https://www.zeeland.com/nl-nl/visit/338_nl/groot-eiland

 

M O U N T A I N  B I K E N 
Op zoek naar avontuur?


Slechts op 100 meter afstand start een leuke Mountainbike route van 42,6 km.

 

Markering
De route is gemarkeerd met houten palen met in het groen het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

 

Startlocatie
Je kunt de route starten bij:
- Zwembad Reynaertland, Kreekzoom 2, 4561 GX in Hulst of op slechts 100 meter afstand van de vakantiewoning Zeekraal. 

GPS track

Download GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De startcoördinaten zijn: N 51.241617, E 4.024544.

 

https://www.mtbroutes.nl/zeeland/hulst

 

 

 

Y O G A 
Op zoek naar rust?

 

Kom je voor de rust naar Zeeland, reserveer dan een yoga-sessie bij de studio op 5 minuten loopafstand van de vakantiewoning Zeekraal. Uitgerust, ontspannen en opgeladen weer naar huis!

 

Een kleinschalige yoga studio met een prachtig uitzicht op een vijver & bosrijke omgeving. De yogalessen worden in kleine groepen gegeven. Wanneer er belangstelling of behoefte is om de lessen individueel te volgen, dan is dat ook zeker mogelijk. 


Naast yogalessen zijn er ook trainingen Mindfulness te volgen. Dit kan zijn voor volwassenen of voor kinderen vanaf 12 jaar. Ook kunt u coaching gesprekken volgen die u misschien net dat zetje in de goede richting geven.

 

https://www.praktijkfemkehanse.nl/

B O U R G O N D I S C H 
Genieten staat centraal

 

Vakantiewoning Zeekraal ligt net buiten het vestingstadje Hulst. De vesting, een beschermd stadsgezicht, is goed bewaard gebleven. Maak een wandeling over de stadswallen en bezoek daarna het bourgondische stadje. Of huur fietsen en fiets een mooie route langs verschillende boerderijen om je inkopen te doen. Bij de boerderijwinkels kun terecht voor groenten, fruit, melk, eieren, kaas, brood en vlees, veel van eigen bodem. Haal melk, yoghurt en ijs bij het Melkhuis. Hou je van wandelen, dan mag een bezoek aan het Verdronken Land van Saeftinghe niet ontbreken. Een ruig stuk natuur, op de grens van land en water. Liever naar de stad? Antwerpen, Brugge en Gent liggen allen binnen een uur rijden!

 T O R E N B E K L I M M I N G  E N  V E S T I N G W A N D E L I N G

Monumenten op loopafstand 

 

In juli en augustus is er iedere zondag de mogelijkheid om de toren van de basiliek te beklimmen. Aansluitend kun je meedoen met een wandeling door de vestingstad. Dit allebei onder leiding van een gids.

 • De torenbeklimming start om 13.00 uur
 • De vestingwandeling om 14.00 uur

 

https://www.inulst.nl/

V L A S   T O T   L I N E N 
Historie in de omgeving 

 

In het dorp Koewacht vind je Museum 't Vlasschuurken. Het info & kenniscentrum voor vlas en linnen. 

 

 • De geschiedenis van de vlasbewerking.
 • In het decor van een traditionele Zeeuws-Vlaamse zwingelstal.
 • Excursies en demonstraties

De museumwinkel is wekelijks op vrijdag en de laatste zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 17.00 uur (of eventueel op afspraak).

 

https://www.vlasmuseum.nl/